Menu Zavřeno

Jakub Lunga - můj příběh

Mé jméno je Jakub Lunga a pocházím z jižní Moravy. Do Prahy jsem se přistěhoval před 10 lety. Postupem času jsem se vypracoval na osobního trenéra, výživového poradce a začal jsem s komplexní transformací lidí, jejichž cílem je žít spokojenější, zdravější a radostnější život bez stresu.
Trénink v pražském Individual Gymu 
Celý život se závodně i rekreačně věnuji sportu, zejména fotbalu na profesionální úrovni, ale také plavání, bojovým a zimním sportům. Po vážném úrazu kotníků jsem byl nucen ukončit fotbalovou kariéru. Zhoršující se fyzická i psychická kondice mi bránila žít plnohodnotný život a proto jsem se rozhodl vzít odpovědnost do svých rukou.
Začal jsem navštěvovat fitness, posilování mě oslovilo, bavilo a naplňovalo. Z hobby se stala vášeň, z mánie zdroj obživy (ve World Class a Fitness Kotva jsem měsíčně trénoval stovku lidí). Začal jsem se více zajímat o stravu. Do vaření jsem byl vždy zapálený, protože pocházím z kuchařské rodiny a dobrého jídla u nás bylo vždy dostatek. A nebudeme si nic nalhávat. Bez správného jídelníčku nelze žít zdravě, strava jde ruku v ruce se cvičením.
S rostoucí touhou věnovat se naplno přeměně životního stylu jsem se odstěhoval do Prahy. Trénoval jsem pod vedením legendy české kulturistiky Tomáše Bureše, vítěze soutěže Mr. Universe. Závodil jsem v kulturistice, zaznamenal slušné sportovní výsledky, a přesto, že mé tělo vypadalo esteticky úžasně, fyzicky jsem se cítil špatně.
V té době to tak nevypadalo, ale paradoxně se jednalo o klíč k začátku mé kariéry. Začal jsem se zajímat o funkční tréninky simulující základní pohyby běžného života. 
Osobním trenérem jsem od roku 2011, začal jsem v Olympia fitness, následně World Class Health Academy, Fitness Kotva a od roku 2017 jsem věrný Individual Gymu. Jsem tvůrcem projektu Yellow Gym, kde zároveň působím jako manažer a hlavní trenér. A když už je řeč o Yellow Gymu, venkovní posilovně ve Žlutých lázních, nemohu zapomenout zmínit Otužování ve Žlutých lázních.
Otevření Yellow Gymu – venkovního fitka ve Žlutých
Otužování ve Žlutých lázních
V současnosti aktivně vzpírám a soustředím se na kondici a fyzičku, nadchla mě pomoc měnit životní styl druhých a začal jsem vnímat rozdíl mezi zdravotně funkčním a sportovně funkčním trénováním.
Mezi mou klientelu dnes patří lidé se sedavým zaměstnáním, sportovci všech věkových kategorií s nejrůznější výkonnostní úrovní i ženy, které chtějí zhubnout a své dosažené výsledky si dlouhodobě udržet. Těm je dedikován program Woman Challenge.
Unikátní výzva pro ženy WOMAN CHALLENGE

Pomáhám lidem žít zdravější život. Pojďte se mezi ně taky přidat.